O Vanila Park-u

Nekoč je bilo…

Zgodba o Vanila Park-u se je začela malo za tem, ko sva se Vanja in Martin prvič znašla v vlogi staršev. Vse svoje nekdanje cilje sva čez noč zamenjala z novim, to je nego in vzgojo otrok. Skupaj smo kar naenkrat postali uporabniki vsemogočih otroških izdelkov. Prelomno je bilo potovanje po Aziji z najinim takrat 15 mesečnim Ambrožem, kjer sva srečevala druge mlade družinice, pri katerih sva videla mnogo inovativnih in praktičnih izdelkov ter pripomočkov za malčke, katerih v Sloveniji nisva videla še nikjer. Najin nov hobi je postalo iskanje otrokom in okolju prijaznih, "luštnih" in praktičnih izdelkov za dojenčke in otroke.
Tako se nama je tudi dokončno izoblikovala ideja o najinem podjetju. Iskala in ponujala bova naravne ali še bolje organske, inovativne, tehnološko in oblikovno dovršene, varne in visoko kakovostne izdelke ter blagovne znamke, ki bodo dojenčkom in otrokom ter njihovim staršem zagotavljali zabavno, enostavno, zdravo in srečno skupno življenje. Glede na najino dolgoletno željo, biti sama svoja šefa, je bila odločitev na dlani. Ustanovila sva podjetje in najprej začela tržiti certificirano organsko kozmetiko za dojenčke in otroke Buds. Kozmetika Buds je danes že dobro poznana in se trži v lekarnah, specializiranih trgovinah  in ekološko usmerjenih  trgovinah.
Pri obširnem spisku izdelkov in blagovnih znamk, ki so ustrezali najinim merilom pa nisva želela ostati samo pri kozmetiki. Poleg tega je Ambrož  rastel in dobil še sestrico Tinkaro. S tem pa so rastle tudi njune potrebe in skupaj z njimi nove ideje. Logičen korak naprej je bila lastna trgovina z vsem, kar potrebujejo naši malčki za zdrav in uspešen razvoj. Tako je maja 2012 v središču Ljubljane nastala otroška trgovina Vanila Park in s tem novo poglavje, ki se še piše.

Danes…

Vanila Park je otroška trgovinica na obrobju bivšega Argentinskega parka v centru Ljubljane. In veliko več. Je park, kjer so drevesa, kjer se lahko otroci poigrajo, narišejo risbico, se spustijo po toboganu in najdejo darila za prijatelje. Mami, oči, babi, dedi,…lahko v miru opravijo nakup, si ogledajo kakšne krasne reči imamo ali pa preprosto samo poklepetajo z nami. 
Obožujemo žive barve, črte, pike in zvezdice. Obožujemo naravo. Ne maramo plastike. Naš pravi prijatelj je les. Smo ljubitelji živali in zato tudi luštnih živalskih motivov. Ljubimo estetiko in oblikovno dovršenost. Radi potujemo in spoznavamo drugačnost vsemogočih kotičkov sveta. Ljubimo mestni način življenja brez avtomobilov, vožnjo s kolesom in sprehode.
To smo mi. To so tudi naša vodila pri izbiri blagovnih znamk in izdelkov. V tem res uživamo in za to živimo.

V prihodnosti…

Ker sanjarimo naprej in prekipevamo od idej se veselimo prihodnosti. Verjamemo, da se bo Vanila Park uspešno razvijal naprej, da bo postal koncept in priznana blagovna znamka. To pa lahko uresničimo le z našimi zvestimi partnerji, kupci in prijatelji. Naši kupci so hkrati naši prijatelji, so naši najboljši oglaševalci, zato so vsakršne kritike, pohvale, predlogi in sveže ideje več kot dobrodošli. Z največjim veseljem jih bomo upoštevali in se skupaj z vami razvijali naprej


Vanila-park.si